De modelbaan van Martien Bruynel

Na  14 jaar is het weer leuk om een nieuwe baan te bouwen. Dit moet een rangeerterrein en doorgaande sporen met grote werkplaats worden met diverse draaischijven. De naam van mijn nieuwe project is Raamstedt.

De vorige banen waren met het station Sussen, dat aan het traject Stuttgart    21     – Ulm ligt. Op dit traject is ook de Geislinger Steige. Meer informatie en foto’s over het traject KBS 750 vind je hier: hobby-eisenbahnfotografie. 

Mijn nieuwe baan wordt digitaal aangestuurd met een Ecos 50200 van ESU. Ook gebruik ik Koploper om de treinenloop te automatiseren.

je kan het verloop volgen  Foto’s Raamstedt.

Mijn baan ligt op een niveau met scenery, diverse sporen gaan naar beneden. De treinen gaan door naar de opstelsporen. Op verschillende niveaus zijn opstel-, test-, ijk- en inrijsporen aanwezig.

De mogelijkheden zijn enorm, doordat er in het programma Koploper veel mogelijkheden zijn; voor ieder wat wils.

Het leukst vind ik zelf dat je in het programma kan ingeven dat een omgebouwde lok, die met Telex-koppeling in dubbeltractie gaat rijden, ook kan omlopen en weer aankoppelen met meerdere Lok’s tractie rijden.

Ook leuk is om je rijtuigen wat op te fleuren door het interieur te verfijnen. Ik gebruik daarvoor led strips van Malutronic, deze zijn regelbaar en door de jaren heb ik al veel wagons omgebouwd.  

Ook een genot om te volgen is de modelbaan van Mathieu van Loon. Hij bouwt een Bemo-baan en deze wordt ook aangestuurd door Koploper.  Hij is fan van de RhB en bouwt nu aan de RhB Hom.

 

Film          3    4     5                                                                                                                  Kijk onderstaand voor meer filmpjes.

Foto’s van mijn  BAAN van af het begin.

 Meer foto’s  2013 / 21

Login