De modelbaan van Ronald Helder

Mijn baan is een baan naar duits voorbeeld, “geïnspireerd” door tijdperk IV: er rijden voornamelijk treinen uit dit tijdperk, maar af en toe ook een stoomlok of een ICE.
De baan is gesitueerd in een gebied met veel zware industrie, zoals het Ruhrgebiet. Daarom rijdt er ook de S-bahn uit het Ruhrgebiet. Er is nu al een aftakking in de buurt van een staalfabriek (Abzweig Walzwerk), en op de andere poot van de baan komt een grote kolenmijn, Zeche Zollverein. Uiteraard is er een groot station, met 5 sporen voor reizigerstreinen, 3 sporen voor de goederentreinen en een rangeerheuvel met 4 sporen. Het lokdepot en het poststation zijn gepland.

 

De baan is gebouwd met K-rails, hoewel op het paradebaanvak en in het station ook rails van Peco ligt. Er wordt gereden met loks en wagens van Märklin en Roco, digitaal, met DCC en Motorola door elkaar heen. Voor de oude treinen is ook een rondje om te schakelen naar analoog. Voor de besturing is er een Ecos (I), een Intellibox en een LDT-HSI, en een computer met ModellStellwerk versie 7 als software .

 

Login